HTML

Akula túra

Friss topikok

  • Akulatura: Tisztelt Sydney! A St Pétervár Murmanszk közötti M18 as főút az Orosz viszonyokhoz képest jónak m... (2014.01.20. 15:50) Murmanszk, sugárzunk a boldogságtól
  • Kitalátor (másként) gondolkodó: Tanulság? Ha valaki ki akar lépni az EU-ból (mármint határátkelőn) akkor macskaszőrrel kell kitöm... (2013.05.06. 08:00) Határtortúra

Címkék

Archívum

2013.05.05. 10:32 Rizsaxx

Határtortúra

A lengyel határ hamar lezajlott, és az orosz határon is alig tobzódott néhány régi VW Passat (a tipikus benzincsempész autó), itt ugyanis az orosz oldalon feleannyiba kerül az üzemanyag mint Európában, ezért sokan választják ezt a szakmát, ahogy azt előző orosz határátlépéseinken már tapasztaltunk. Előreengedtek bennünket, és segítőkészen kezeltek az első ablaknál, szépen gördülékenyen ment minden, egy civil ruhás férfi adott német nyelvű vámadatlapot, amit kisebb hibákkal sikerült kitölteni, pecsét, és már látótávolságra az nagy orosz föld! Az utolsó ablakban minden papírunkat magához vette az előbb német iratokat adó férfi és kérte menjünk utána, vizsgálatra a hangárba. (kezdődik...)

Láttam hogy nézi a kutyás képet ami a műszerfalon van és kérdezett valamit amire én azt gondoltam azt kérdi, hogy itt van-e a kutya? Én mondom nem, ő erre néz rám értetlenül és magyaráz amiből rájövök, hogy ő akar kutyát tenni a kocsiba, kábítószerkeresőt, erre én nevetek és mondom neki persze mehet.

Beállunk egy hangárba ahol egy nagyon szigorúan néző tiszt kezd el nekünk parancsolgatni kiabál, és mutogat mit hová tegyünk ki, mit nyissunk ki, és kérdez minden csomagról, igencsak lekezelő stílusban. Majd érkezik a drogdog, ekkor már négyen szedik a kocsit darabokra, és kérdeznek mindent, a kocsi motorterében elhelyezett zokniba csomagolt kutyaszőr teljes káoszt okoz, nem értik. Én próbálom elmagyarázni, hogy nyestriasztó funkciót lát el ez a kis csomag, ők ezt egyértelműen kutya megtévesztésére szánt csempésztrükknek vették. Innen szigorodott az eddig sem baráti beszélgetés, HOL A DROG? Én hiába mondom, hogy csak pálinka van nálunk, mi ezt használjuk. A kutya fél órán át jött ment a kocsiban, de Zoli sátrán kívül még a kolbászra sem vetett szemet. A sátrat indulás előtt Zoliék kutyája oldalba pisilte, ez nagy hiba volt. A sátrat szétszedették velünk, és alaposan átnézték, hiába mondtam, hogy csak kutya lakott benne, és miután kibontottuk úgy döntöttünk sátrat is verünk eme szép helyen, mert nem igazán akarnak elengedni minket. A gyógyszereket amik Zoli dobozában voltak alaposan mintavételezték, a kolbász és szalonna állományunkat is megszondázták, de sehol semmi amfetamin. Alapos kihallgatás után nagyot csalódva kifinomult szimatukban visszapakoltattak velünk a kocsiba, s miután meghallották útitervünket felemelt szemöldökkel néztek utánunk ahogy belépünk a Föderációba.

10 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://akulatura.blog.hu/api/trackback/id/tr265281830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

na__most__akkor 2013.05.05. 13:48:19

Lengyel határ = lengyel határ
fele annyiba = feleannyiba
határ átlépéseinken = határátlépéseinken
Előre engedtek = Előreengedtek
vám adatlapot = vámadatlapot
itt van e a kutya = itt van-e a kutya
nyest riasztó funkciót = nyestriasztó funkciót
el próbálom magyarázni = próbálom elmagyarázni
4-en = négyen

néhány vessző hiányzik (vagy egy tucat, lehet, hogy több is, végül nem számoltam)

------------------------
De azért LYÓ a sztori...

Rizsaxx 2013.05.05. 14:08:26

@na__most__akkor: Ne haragudj, tényleg igazad van! Tufa bácsiék (akik jelenleg úton vannak, és akikről a sztori szól) menet közben úton-útfélen, telefonon, táblagépen írják a történetet, úgy küldik át nekem hogy lehetőleg valós időben követhessük az eseményeket. Amiket észreveszek, azokat javítom, amiket nem, azokat köszi ha szólsz! :)
Amúgy ha a www.balatonbaikal.com-on a Jégre lépek történet 16. és 17. napját megnézed, még máig ékezetek nélkül vannak (lusta voltam kijavítani)! Ez a szöveg most legalább ékezetes! :)

Rizsaxx 2013.05.05. 14:11:55

Na, pár dolog javítva!

mirx 2013.05.05. 15:49:43

meg utána kéne nézni, mikor kell a mint és az és elé vessző, mert ez az egész nagyjából egy alsós általános iskolás házidogájának tűnik

Karipapa01 2013.05.05. 17:00:31

Azért érdekesebb lett volna, ha a kommenterek nem a helyesírási hibákon, a nyelvtan szabályain ájuldoznának, hanem a mondanivalón, ami egyébként közérthető. Ez egy másik blog! Ha élőszóban hallgatnánk meg egy hasonló eseményt, akkor is értenénk, ha a mesélő az "aszontaja vámos" helyett "azt mondta a vámos"-t mondott volna. Ez nem hírlapírás, ahol kötelezőek a nyelvtani szabályok. Véleményem szerint, aki a bloggert ezzel próbálja égetni, saját magát is égeti, nagyarcú. Csak mondom.... Egyébként pedig az esettel kapcsolatban: tényleg nem kellene megengednünk, hogy a kedven háziállatunk "birtokba vegye" a holmijainkat, ha nem akarunk utólagos kellemetlenségeket :)

különvélemény 2013.05.05. 17:40:21

Nekem "lejött", hogy közel élőszavas a leírás, nem tudom másoknak ez miért nem sikerült.

Lajos ghr 2013.05.05. 17:43:52

@na__most__akkor: kis nyelvtantanárka
szóköz nagybetű ékezet el ne felejcssedd

Inimma 2013.05.05. 18:20:21

@Lajos ghr: méghogy nyelvtantanár, grammatikanáci!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.05.06. 08:00:36

Tanulság?
Ha valaki ki akar lépni az EU-ból (mármint határátkelőn) akkor macskaszőrrel kell kitömni az üléseket és kandúrhúggyal átitatott ruhákkal, sátrakkal kell útnak indulni. Öreg, rozsdás autók szétszedése utána sokkal könnyebb lesz.
A két, fentihez hasonló eredményt másként is el ehet érni, elegendő a széles körben elterjedt, - gyomnövénnyé vált - házi rostkender zöld leveles hajtásával bedörzsölni a sárvédőket...
süti beállítások módosítása