HTML

Akula túra

Friss topikok

  • Akulatura: Tisztelt Sydney! A St Pétervár Murmanszk közötti M18 as főút az Orosz viszonyokhoz képest jónak m... (2014.01.20. 15:50) Murmanszk, sugárzunk a boldogságtól
  • Kitalátor (másként) gondolkodó: Tanulság? Ha valaki ki akar lépni az EU-ból (mármint határátkelőn) akkor macskaszőrrel kell kitöm... (2013.05.06. 08:00) Határtortúra

Címkék

Archívum

2013.05.09. 11:35 Rizsaxx

A határátkelésről röviden

Aki elszánt, és autóval szeretné ezt megtenni eme szép országba, a következő segítséget adnám:

Mindenek előtt vízumot kell beszerezni. Ezt lehet a nagykövetségen, de aki nem akar a bürokrácia szifiliszében elpatkolni, annak ajánlanám, hogy egy utazási irodával csináltassa (a követségen elég kekecek, és bármi kis hiba esetén újra kell csinálni mindent, ami idő és pénz). Esetemben a Russervice jól bevált, minden megoldást segítő cég, a követségtől két háznyira, az Orosz Kultúra házában, az Andrássy úton. Jelen helyzetben nekünk üzleti vízum kellett, kétszeri belépés, 14 napnál hosszabb tartózkodás.

Szükséges turista vízumnál:

  • - a foglalás legyen kifizetve ahová mész! Szálláshely voucher, a booking.com-ost elfogadják, amivel aztán tudsz trükközni, mert lemondhatod ha nem úgy foglaltál, és utána már senkit nem érdekel hogy hol aludtál.
  • - utasbiztosítás. Ez a legtöbb bankkártyához jár, de kell róla egy igazolás hogy jó Oroszországban.
  • - útlevél szabad oldallal, még min. 6 hónapig jó kell hogy legyen.
  • - fényképes igazolvány
  • - vízumkérő lap, melyet már csak a nagykövetség honlapján lehet online kitölteni! Csak orosz és angol nyelven van és sok kérdés van feltéve.

A Russervice-s hölgyek mindenben segítenek, leadják, visszahozzák, kb. 5.000 Ft ellenében. A vízum kb.11.000 Ft.

A határátkeléshez csak ezek után fogjunk hozzá! Az autó zöldkártyája is kell! Biztosítás!

A határon ki kell töltögetni két dokumentumot (ez már lényegesen egyszerűbb mint eddig volt). Ezeket majd megpróbálom ide mellékelni, akár előre is meg lehet csinálni, és akkor nem kell vele ott bajlódni! A deklaraciát csak a sofőrnek kell kitölteni, két példányban, van ahol angol vagy német nyelvű is van.

És megy mint a karikacsapás!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://akulatura.blog.hu/api/trackback/id/tr45290530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása